Gregory Isaacs – Informatii – Biografie

Gregory Isaacs
Gregory Isaacs
Cool Ruler (1951 -)

In cuvintele lui Milo Miles de la New York Times, Gregory Isaacs „este cel mai rafinat solist reggae, vocea sa baritonala putand sa se muleze cu usurinta atat pe balade matasoase, cat si pe ritmuri mulate de dans”. Gregory Gregory Isaacs a fost nascut si crescut in cartierul Fletcher’s Land din vestul Kingstonului, unde, ca adolescent, a participat la multe concursuri de cantat. Aceste participari frecvente la spectacole de talente au facut ca intr-un final, in 1968, sa atraga atentia producatorului Byron Lee.

Gregory Isaacs
Gregory Isaacs

Alaturi de Winston Sinclair a inregistrat un duet numit „Another Heartbreak”, insa acesta a fost o piesa lipsita de succes. Inspirat de succesul altor trio-uri vocale, Gregory Isaacs a format trupa Concords, si astfel a lucrat cu mai multi producatori, inclusiv Prince Buster. Nici Concords nu au avut noroc in inregistrarea vreunui hit, motiv pentru care curand se desfiinteaza. In ciuda lipsei de succes, Isaacs si-a urmarit in continuare, cu incapatanare, visul muzical. Gregory Isaacs a inceput sa isi produca singur cantecele, insa niciunul din acestea nu a ajuns hit. Intr-un final si-a deschis propriul magazin de discuri si propria marca, in parteneriat cu Errol Dunkley, cantaret de succes. La scurt timp, Isaacs produce si lanseaza ceea ce a fost considerata a fi prima piesa de dragoste rock „My Only Lover”.

Gregory Isaacs
Gregory Isaacs

In cele din urma Gregory Isaacs a reusit sa lanseze un hit, iar acest lucru a fost urmat de o explozie de piese de succes. Cool Ruler, asa cum este cunoscut, a invadat cu o cantitate prolifica de piese, adunand numeroase hituri din cele aproape saisezi de albume (aici nefiind incluse compilatiile). In 1982, dupa ce a semnat cu Island, a lansat cel mai mare album de studio al sau, Night Nurse. Piesa principala, inregistrata alaturi de Roots Radics, a devenit hit si a fost ascultata mult la radio si in cluburi. Albumul a ajuns doar pe locul 32 in topurile din Marea Britanie.
In ciuda succesului avut, nu au mers toate bine pentru Gregory Isaacs . In acelasi an, a ispasit o sentinta de sase luni pentru posesie de arme de foc fara licenta si a devenit dependent de cocaina crack. A continuat sa lanseze albume pe toata perioada luptei cu dependenta, insa vocea sa si-a pierdut din calitatea placuta. A reusit sa isi invinga dependenta, iar in prezent continua colaborarile cu diversi artisti si crearea de muzica buna.

Gregory Isaacs
Gregory Isaacs

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *